Residència Asil Torrent al Maresme (Arenys de Mar, Barcelona)- SIRESA - Residencia para personas mayores.
Vista de l'entorn a Residència Asil Torrent - Arenys de Mar
Vista de l'entorn a Residència Asil Torrent - Arenys de Mar
Vista de l'entorn a Residència Asil Torrent - Arenys de Mar
Dijous, 1 de juny de 2017

Siresa innova en la dieta texturizada dels seus quatre centres geriàtrics

L'empresa arenyenca, aquesta primavera, ha estat finalista dels Premis Nutrisenior per donar valor afegit als àpats triturats.

Perquè, com es diu popularment, mengem també amb la vista, Siresa no es resignava a servir necessàriament menjars capolats en forma de puré, sota un mateix aspecte i sabor desvirtuats, destinats a les persones que pateixen disfàgia o problemes de deglució. Per això. de feia temps investigava per a aconseguir les textures i els sabors genuïns dels diferents aliments en aquest tipus de dieta. 
El resultat és la dieta texturitzada que van presentar al primers Premis Nutrisenior, destinats a millorar Ia qualitat dels àpats de residents en geriàtrics. La proposta de Siresa va ser molt ben acollida i valorada, essent una de les 10 finalistes de tot l'estat espanyol. L'acte d’entrega de guardons va tenir lloc a Barcelona el passat 6 d’abril, A la fotografia adjunta podem veure alguns dels treballadors de I‘empresa arenyenca que gestiona els centres Impala, Asil Torrent, el Titus i Floris, rebent els guardons.
 
El guanyador dels premis a la bona pràctica alimentària va ser la Residencia Plaza Real de Gijón. 
El tílol amb el que es va presentar Slresa va ser “Dando valor añadido a la comida triturada", sota el lema “El placer de comer: forma, color, olor y sabor de la dieta texturizada". L’objectiu és molt clar i plausible: que les persones grans, sobretot les que tenen problemes de deglució, encara puguin continuar gaudint dels aliments tal I com recordaven, havent recuperat Ia majoria de propietats organolèptiques. Perquè, tot i que la dieta sigui texturitzada, mantingui formes, sabors,...Per exemple, el tan nostrat pa amb tomàquet. 
Per això, prèviament cuiners, dietistes,...van fer un gran treball de recerca, innovació l experimentació. El resultat ha sigut un èxit, Perquè, a més, es mantenen i, fins i tot, milloren els valors nutritius dels diferents aliments. Amb augment de fibra l fruita.
 
 
Des de fa un any esté implementai amb molt bona acceptació en els 4 centres. Aquesta dieta texturitzada s‘aplica a tots els
 residents amb problemes de deglució o disfàgia. 
S’està comprovant, a més. que aquesta innovadora dieta, estimula Ia predisposició a menjar, doncs els menús rescaten valors gastronòmics, toi millorant ia saiut i la qualitat de vida. 
Els Premis Nutrisènior a les bones pràctiques alimentàries en residències i liars d'ancians, són una iniciativa de FontActiv, línia de nutrició per a adults de laboratoris Ordesa, i que impulsa el portal inforesidencias.com, el més potent buscador i comparador de residències de gent gran, que oferta més de 600 centres i rep més d’un miliió de visites I’any.